Za skupine

SPUST po MURI, znamenitosti Prlekije in kulinarika pri nas

Praznovanja

birme, rojstni dnevi, drugo - posebaj za vas

Kolesarjenje

z zemljevidi po ravninah Pomurja

Vinska kraljica SLO

iz turistične kmetije Na koncu vasi

19. vinska kraljica Slovenije - Sandra Vučko

Opisne besede: novice, članki, opisi na internetu


Vir: Pomurski sejem

Projekt Vinska kraljica Slovenije

poglej PDF članka oz. noviceInstitucija Vinska kraljica Slovenije skrbi za promocijo slovenskih vin, vinogradništva in slovenske vinorodne dežele. Vinska kraljica Slovenije v domovini in svetu predstavlja slovenski turizem in slovensko kulturno dediščino. Širi kulturo pridelovanja, negovanja in kulturnega uživanja vina…

Vir: Prlekija-on.net

Sandra Vučko iz Cvena okronana za 19. Vinsko kraljico Slovenije

poglej PDF članka oz. noviceSandra Vučko, ki je doma v Cvenu pri Ljutomeru, se je rodila 9. marca 1989 v Murski Soboti. Izobražuje se na Pravni fakulteti Maribor, kjer bo kmalu dosegla naziv univerzitetni diplomirani pravnik (smer poslovno gospodarsko pravo). Del svojih študijski obveznosti je pol leta opravljala tudi v tujini na Mykolo Romeris University faculty of Law v Vilni (Litva). Razen v slovenskem jeziku zna spregovoriti tudi v angleškem, nemškem, hrvaškem in osnovno tudi v španskem. Številne komunikacijske veščine je pridobila tudi s študentskim delom v domačem kmečkem turizmu Na koncu vasi in v podjetju Teleing. Pri kraljevanju pa ji bodo zagotovo dobrodošle tudi izkušnje, ki jih je pridobila v letih 2011-2013 kot Ljutomerska vinska kraljica Martina XVI.

Vir: RTV-SLO

Študentka prava postala nova vinska kraljica Slovenije

poglej PDF članka oz. novice19. vinsko kraljico Slovenije je okronal minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan. S tem je postala ambasadorka slovenske vinorodne dežele in predstavnica slovenskih vin, vinogradništva, turizma in kulturne dediščine. Poslanstvo je nasledila od Špele Štokelj, ki je svoje poslanstvo opravila s polno mero predanosti, so zapisali organizatorji. Vučkova je na kronanju svečano prisegla svojemu novemu poslanstvu in prvič nagovorila javnost kot vinska kraljica. Študentka prava izhaja iz vinogradniške družine s stoletno tradicijo, zato zna ceniti trud, delo, vztrajnost in pridne roke vinogradnika, kletarja in vinarja ter žlahtno kapljico, ki je plod njihovega dela.

Vir: DNEVNIK

Okronana je nova vinska kraljica Slovenije, Sandra Vučko

poglej PDF članka oz. noviceRadenci - Vinska kraljica Slovenije za leto 2015 je Sandra Vučko iz Cvena pri Ljutomeru. Sandra Vučko bo v letu 2015 združevala slovenske vinorodne dežele ter predstavljala slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino.

Vir: COSMOPOLITAN

Sandra Vučko prisegla kot Vinska kraljica Slovenije 2015

poglej PDF članka oz. noviceV petek, 9. januarja, je v hotelu Radin v Radencih kot 19. Vinska kraljica Slovenije za leto 2015 poslanstvu nacionalne vinske krone prisegla Sandra Vučko iz Cvena pri Ljutomeru. Sandra je študentka prava, ki izhaja iz vinogradniške družine s stoletno tradicijo. Sandra bo v letu 2015 združevala slovenske vinorodne dežele ter predstavljala slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino. V novembru 2014 jo je izbrala komisija, ki jo Pomurski sejem, nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, oblikuje s pomočjo predstavnikov pokroviteljev in stroke.Na slovesnosti kronanja sta prisotne uvodoma nagovorila Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, nosilca projekta Vinska kraljica Slovenije ter mag. Dejan Židan, Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije.

Vir: Slo-vino

Sandra Vučko - 19. Slovenska vinska kraljica

poglej PDF članka oz. novicePodobno kot že vrsto let prvi petek po Treh kraljih so v hotelu Radin v Radencih okronali Slovensko vinsko kraljico (SVK). Pred številnimi gosti, ljubitelji vina, bivšimi kraljicami in drugimi obiskovalci sta kmetijski minister, mag. Dejan Židan in direktor Pomurskega sejma, Janez Erjavec tokrat okronala že 19. SVK, in sicer 25-letno Sandro Vučko iz Cvena pri Ljutomeru. Tako se je krona iz Vipavske doline (Planina pri Ajdovščini) preselila v Prlekijo, kajti dosedanja kraljica Špela Štokelj je krono izročila svoji naslednici, kronanja pa se je udeležilo 15 (od 19) dosedanjih SVK.

Vir: SobotaInfo

Fotografije: SobotaInfo

Sandra Vučko je postala vinska kraljica

poglej PDF članka oz. novice Tako kot že vrsto let, je tudi letos v petek po prazniku treh kraljev potekalo kronanje vinske kraljice. V hotelu Radin so pred številnimi gosti, med katerimi je bil tudi kmetijski minster Dejan Židan, ljubitelji vina, bivšini kraljicami in ostalimi prisotnimi za 19. slovensko vinsko kraljico okronali Sandro Vučko iz Cvena pri Ljutomeru.Prisotne sta uvodoma nagovorila tudi predsednik uprave Pomurskega sejma, Janez Erjavec in kmetijski minister Dejan Židan.Iz vinogradniške družine s stoletno tradicijo.Nova slovenska vinska kraljica Sandra Vučko je 25-letna študentka prava in izhaja iz vinogradniške družine s stoletno tradicijo. Zna ceniti trud, delo, vztrajnost in pridne roke vinogradnika, kletarja in vinarja, seveda pa tudi dobro vino, ki ga na domači izletniški kmetiji združuje tudi s pristno kulinariko.

Vir: Agrobiznis

Sandra Vučko je 19. vinska kraljica Slovenije za leto 2015

poglej PDF članka oz. noviceOd 9. januarja nacionalno vinsko krono nosi Sandra Vučko iz Cvena pri Ljutomeru kot 19. vinska kraljica Slovenije za leto 2015. Združevala bo slovenske vinorodne dežele in predstavljala slovenska vina, vinogradništvo, turizem ter kulturno dediščino. Novembra lani jo je izbrala komisija, ki jo sestavlja Pomurski sejem kot nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije s predstavniki pokroviteljev in stroke.

Rubrika:Turizem

Pesem, ki sta jo napisala ...

V imenu vseh "domačih" naše turistične kmetije se zahvaljujemo našima gostoma Ljubici in Jožetu za to posrečeno pesnitev... hvala ! ...

Rubrika:Hrana

SILVESTRSKI MENU 31.12.20...

  Vabimo vas tudi letos na SILVESTROVANJE 2008/2009 poglejte si opis     ...

Rubrika:Vino

Martinovanje

Martinovo - ko se mošt spremeni v vino - star ljudski praznik, ki naznanja konec dela na poljih in krst mladega vina, martinovo 11. novembra - goduje sv. Martin. To je v Sloveniji star ljudski pra...