Za skupine

SPUST po MURI, znamenitosti Prlekije in kulinarika pri nas

Praznovanja

birme, rojstni dnevi, drugo - posebaj za vas

Kolesarjenje

z zemljevidi po ravninah Pomurja

Vinska kraljica SLO

iz turistične kmetije Na koncu vasi

Pečena ajdova kaša

Vpis:Suzana KOLBL /

Opisne besede: ajda, kaša, domača brez glutena,žganci, kruh, testenine, štruklji, krapec, krapci, klobase


Na našem turizmu pripravljamo kar nekaj jedi iz ajdove kaše ali ajdove moke. Ajdovo kašo in moko nam pripravijo na mlinu. Tako pripravljamo naprimer: ajdov krapec, domače ajdove rezance prav tako pa kot prilogo naredimo pečeno ajdovo kašo. Recept vam posredujemo kot je bil objavljen v reviji Naša žena, februar 2007 - rubrika Kuhajmo skupaj!
>>  oglej si sliko naše "Plošče z zapečeno ajdovo kašo kot prilogo - na koncu članka".  <<


Zrezki z jabolki, začinjeni z ingvarjem, kot priloga pa zapečena ajdova kaša in domači mlinci... pa dober tek!

Opomba: Vsako nedeljo pripravljamo eno izmed navedenih / tudi nova / kosil. Za skupine (nad 10) pripravimo jedi tudi po dogovoru!